4 Span Herman ter Harmsel

Herman ter Harmsel rijd het 4 Span voor menteam ter Harmsel

Herman ter Harmsel, geboren op 1 november 1960, getrouwd met Tineke en vader van Antonie en Jochem. Herman heeft de paardensport van huis uit meegekregen. Zijn vader had paarden om mee te werken en vond het ook leuk om zijn kinderen de liefde voor het paard bij te brengen. Met name Herman en zijn broer Derk bleken hiervoor gevoelig. Het begon met de aankoop van een pony, waar Herman op mocht rijden. Alle begin is moeilijk, dus ook voor Herman. In het begin lag hij meer naast zijn pony, dan hij erop zat, dit tot groot plezier van zijn broers. Maar hij bleef volhouden en het ging steeds beter. Helaas bleek de combinatie met pony's niet erg succesvol, maar daar kwam verandering in toen Herman de overstap maakte naar de paarden. Hij had zoveel succes met de paarden dat hij het al snel tot Z-springen had gebracht. 

Herman ter Hamsel: Dressuur proef

Ook zijn tweede paard Tello, kwam al snel in de springsport in de Z terecht. Naast het springen met Herman werd Tello in 1989 ook door Derk voor de wagen gezet, Herman vond dit echter een sport voor oude mannen en bleef op een afstandje toekijken. Tello vond het echter veel leuker voor de wagen dan onder het zadel en was Herman overstag en een nieuwe combinatie was geboren. Dit was het begin van Herman zijn men carrière en de mensport begon hem steeds meer te interesseren en bleef met Tello groeien. Omstreeks 1993 volgde er een nieuwe stap in Herman zijn men carrière, Tello kreeg er een maatje bij, namelijk Boy, Met dit 2-span vond hij een nieuwe uitdaging in de mensport. Herman heeft vele wedstrijden gewonnen en werd bijna elk jaar Overijssels kampioen.

Herman ter Harmsel: Vaardigheid proef

ok is hij 3x Nederlands kampioen geweest met dit span. Helaas heeft hij nooit internationaal gereden met Tello en Boy, maar is geëindigd in klasse 3. Net als veel menners heeft Herman na het enkelspan, het dubbelspan ook gekozen voor de stap naar het 4-span mennen, maar dit was duidelijk iets geheel anders. Het begin was verschrikkelijk moeilijk en vereiste veel doorzettingsvermogen van Herman, zijn team en vooral zijn omgeving. Gelukkig is iedereen in zijn naaste omgeving ook besmet met het men- en paardenvirus, en steunen hem door dik en dun. Maar alleen de morele steun die hij van zijn omgeving heeft gekregen was niet genoeg om deze techniek van het 4-span mennen onder de knie te krijgen. Hij heeft veel gehad aan de hulp van collega-menner Mark Weusthof, die hem trainde en zo de techniek leerde, zodat Herman in staat was om de eventuele ontstane problemen zelf op te lossen. Inmiddels is menner Herman ter Harmsel met zijn zwarte paarden een begrip in binnen- en buitenland en is hij al een paar jaar niet meer uit de top van de mensport weg te denken. In 2005 volgde zelfs een selectie voor het Nederlandse team, samen met IJsbrand Chardon en Koos de Ronde, op basis van goede resultaten in de dressuur.

Herman ter Harmsel: Marathon.

Het doel van Herman is nu wel bijgesteld, hij wil naast goede resultaten in de dressuur ook in de marathon en vaardigheid top resultaten. Hiervoor is Herman dagelijks met leden van zijn team bezig om enkele uren te trainen. Dit is nodig om de paarden goed te laten lopen en de verschillende opstellingen uit te proberen, zodat hij tijdens de wedstrijden per onderdeel zijn sterkste 4-span in kan zetten. De ontwikkeling van 4-span menner Herman ter Harmsel staat niet stil. Het sportieve doel is hem duidelijk en hij is vastbesloten om daarin te slagen.

 • Heeft u een vraag?

  Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord

  De velden met een * zijn verplicht

  Onze contact gegevens

  Menteam ter Harmsel.

  Manage Achter'n Bos

  Leijerweerdsdijk 11
  7461 PN Rijssen
  info@menteamterharmsel.nl

  06-22792256