2 Span Antonie ter Harmsel

 Antonie ter Harmsel rijd het 2 Span. Menteam ter Harmsel

Antonie ter Harmsel, geboren op 1 mei 1990

Antonie is vanaf het begin altijd bij de manege betrokken geweest. Herman: “Wij zijn in april 1993 naar onze huidige locatie verhuisd, dus hij was altijd buiten bij ons op het bedrijf.

Het paardrijden heeft hij wel geleerd maar nooit echt leuk gevonden. Het mennen heeft altijd zijn voorkeur gehad. Hij is begonnen met een A-welsh pony. 

Zijn eerste men wedstrijden heeft hij met haflinger Sjimmie gereden, dat vond hij geweldig. Daarna werd het serieuzer en moest er een paard komen. ” Ultra, het paard van zijn vader werd aangespannen en er was een nieuwe combinatie geboren. 

Hij heeft veel plezier gehad met Ultra. Maar ja, zijn vader had inmiddels vier paarden voor de koets, dus moest Antonie toch ook twee paarden voor de koets hebben. Dat gebeurde dan ook en dat is nog steeds zo.

Na jaren nationaal te hebben gestart is Antonie in 2014 overgestapt naar de internationale wedstrijden. Hij heeft in 2014 meegereden met het Nederlandse team in Riesenbeck (Duitsland). 

Daar was hij de beste combinatie en haalde, na een fantastische vaardigheidsproef, het goud voor Nederland binnen. Antonie: “De bondscoach was zo tevreden, dat ik het jaar erop in het Nederlandse team zat voor het WK.”

WK 2015 Fabiansebestyen, Hongarije

Antonie: ”Dit was mijn eerste WK en ik zat ook in het Nederlandse team. In de dressuur stelde ik Zardonis en codes voor. In de marathon reed ik met Zardonis en Bacardi. In de vaardigheid waren Zardonis en Codes weer een team.”

WK 2017 Lipica, Slovenië

In Lipica werd met een andere opstelling gereden als in Hongarije. Dit omdat een van de paarden kort voor vertrek niet fit was. Door deze andere samenstelling van paarden betekende dat voor Antonie geen teamplek, maar een individuele startplek. In de dressuur stelde hij Zardonis en Foppe voor. In de marathon waren Zardonis en Bacardi aan de beurt. In de vaardigheid reed hij wederom met Zardonis en Foppe.

WK 2019 Drebkau, Duitsland

Hier werd met weer een andere opstelling gereden als in Slovenië. Door de ervaring van de laatste jaren wisten we dat we betere paarden moesten inzetten, om op een WK te scoren. Daarom hebben we hier twee nieuwe paarden in gezet: Emy en Sano. Emy vormde het dressuurteam met Zardonis. Om in de marathon meer snelheid te krijgen hebben we Sano naast Zardonis gereden. In de vaardigheid werd wederom gereden met Emy en Zardonis. 

Dit leverde een mooi eindresultaat op: een zilveren medaille voor het team en een 9 e plaats individueel. We hebben de laatste jaren niet alleen WK’s gereden, maar ook rijden we elk jaar gemiddeld 6 internationale wedstrijden, in verschillende landen, met verschillende paarden. 

Hierdoor kunnen we het beste span samenstellen en ons voorbereiden voor het volgende WK. De bondscoach mag immers elke WK maar met 3 Nederlandse menners een team vormen. Wij gaan ervoor om elke twee jaar in het team te komen voor het WK.

Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op het WK in 2021 in Nederland. Daar wil Antonie voor het laatst met zijn tweespan verschijnen. Het jaar van 2021 zal ook een jaar zijn waarin een aantal dingen veranderen. 

We zullen dan nationaal met het vierspan gaan starten in voorbereiding op 2022. Dit hele gebeuren kun je niet alleen doen. Hier heb je zeker een vaste groom voor nodig, iemand waar je op kunt vertrouwen. Frank Plas ondersteunt mij al vele jaren in zowel de training als op wedstrijd.

Antonie ter Harmsel: de dressuur proef

Antonie ter Harmsel: Vaardigheid proef

Antonie is zeer ambitieus en zal zijn vader zeker opvolgen, hij is nu na het enkelspan al begonnen met het tweespanrijden en waarschijnlijk zal hij later ook de vierspan sport ingaan als groom of menner. Maar nu gaat hij alleen nog mee als ondersteunend teamlid, maar daar zal vroeg of laat waarschijnlijk wel verandering in komen. Naast de paarden heeft Antonie als hobby's gezellig uitgaan en mooie vrouwen en gaat daarbij vaak laat naar bed. Maar ook het skiën met de familie is een grote hobby.

Antonie ter Harmsel: Marathon

 • Heeft u een vraag?

  Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord

  De velden met een * zijn verplicht

  Onze contact gegevens

  Menteam ter Harmsel.

  Manage Achter'n Bos

  Leijerweerdsdijk 11
  7461 PN Rijssen
  info@menteamterharmsel.nl

  06-22792256