2 Span Antonie ter Harmsel

 Antonie ter Harmsel rijd het 2 Span


Antonie ter Harmsel, geboren op 1 mei 1990 samen wonend met Benthe Eshuis. Antonie is vanaf het begin altijd bij de manege betrokken geweest, wij zijn in april 1993 naar onze huidige locatie verhuisd, dus hij was altijd buiten bij ons. Het paardrijden heeft hij wel geleerd maar hij heeft het nooit echt leuk gevonden, het mennen heeft altijd zijn voorkeur gehad. Hij is begonnen met een A-welshje , zijn eerste men wedstrijden heeft hij met haflinger Sjimmie gereden, en dat vond hij geweldig. Daarna werd het serieuzer en moest er ook wat anders komen, Ultra het paard van zijn vader werd aangespannen en er was een nieuwe combinatie geboren, hij heeft veel plezier gehad met Ultra. Maar ja, zijn vader had er inmiddels 4 voor de koets, dan moet hij er toch wel 2 voor hebben. En dat gebeurde dan ook en dat is nog steeds zo. Na jaren nationaal te hebben gestart is hij in 2014 overgestapt naar de internationale wedstrijden. Hij heeft in 2014 al meegereden met het Nederlands team in Riesenbeck (Duitsland), waar hij de beste combinatie was en het goud voor Nederland binnenhaalde na een zinderende vaardigheidsproef. Samen met zijn vaste groom en vriend Frank Plas genieten ze van elke wedstrijd. Toch gaat hij nog vaak met zijn vader mee op wedstrijd, ook trainen ze thuis vaak samen. Ook met zijn beroep heeft hij dagelijks met paarden te maken want hij is een gediplomeerd hoefsmid die met z’n bus bij de mensen thuis komt. Voor hobby’s heeft hij niet zo heel veel tijd, want hij is zelf op wedstrijd of hij is met zijn vader mee, maar is hij thuis dan gaat hij graag uit en het jaarlijkse weekje skiën met de familie vind hij geweldig.

Antonie ter Harmsel: de dressuur proef

Antonie ter Harmsel, geboren op 01-05-1990, zoon van Herman en Tineke en broer van Jochem. Heeft paarden al met de paplepel ingekregen aangezien zijn ouders een manege hadden. Nog voordat hij echt kon lopen zat hij al op de pony. Het is dan niet raar dat Antonie vanaf het begin zijn vader heeft geholpen met het mennen en vaak meeging op concours. Antonie rijdt zelf niet graag paard, maar hij heeft wel het mennen van zijn vader overgenomen en is met Ultra begonnen in het enkelspan rijden. Hij is altijd erg behulpzaam en wil iedereen helpen. Hij gaat met elke wedstrijd mee en krijgt hiervoor zelfs extra vrij van school, zodat hij het team extra kan ondersteunen.

Antonie ter Harmsel: Vaardigheid proef

Antonie is zeer ambitieus en zal zijn vader zeker opvolgen, hij is nu na het enkelspan al begonnen met het tweespanrijden en waarschijnlijk zal hij later ook de vierspan sport ingaan als groom of menner. Maar nu gaat hij alleen nog mee als ondersteunend teamlid, maar daar zal vroeg of laat waarschijnlijk wel verandering in komen. Naast de paarden heeft Antonie als hobby's gezellig uitgaan en mooie vrouwen en gaat daarbij vaak laat naar bed. Maar ook het skiën met de familie is een grote hobby.

Antonie ter Harmsel: Marathon

 • Heeft u een vraag?

  Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord

  De velden met een * zijn verplicht

  Onze contact gegevens

  Menteam ter Harmsel.

  Manage Achter'n Bos

  Leijerweerdsdijk 11
  7461 PN Rijssen
  info@menteamterharmsel.nl

  06-22792256