De Grooms

De Grooms

Bert Voortman, geboren op 08-06-1973 en getrouwd in 2000 met Monique. Bert is ongeveer 14 jaar geleden in de paardenwereld terecht gekomen toen hij met een stel vrienden gingen rijden op de manege Achter 'n Bos bij Herman en Tineke. Nadat hij Herman en Tineke heeft leren kennen is hij nooit meer weg gegaan van de manege en hielp Herman vaak met het beleren van de paarden.
Hij is sinds 1990 vaste groom van Herman en helpt mee met het scheren van de paarden, het onderhouden van de menwagens en het uitvoeren van reparaties en verbeteringen op en rond de manege. Hij en Monique hebben zelf ook een aantal paarden, waaronder Randolf.
Bert houdt van sleutelen, knutselen en heeft graag mooi weer op de wedstrijden. Bert heeft zowel het ruiterbewijs als het menbewijs gehaald.

Tineke ter Harmsel, geboren op 12 september 1963 en moeder van Antonie en Jochem. Tineke is al vroeg in de paardenwereld terecht gekomen, ze was 6 jaar toen ze haar eerste rijlessen kreeg en had al van jongs af aan pony’s en paarden om haar heen. Ze was tot haar 27e zeer fanatiek met het rijden en ze reed verschillende pony’s en paarden naar het Z-springen en de L2 dressuur. In deze tijd heeft ze ook Herman leren kennen, die toen der tijd ook veel paarden reed, en trouwde met hem in 1983. In 1990 zijn ze samen een manege begonnen, die in 1993 officieel geopend is.
Tineke heeft verschillende opleidingen en cursussen gedaan, onder andere EHBO, BHV, sociale vaardigheid, cursus lesgeven en de cursus cafébedrijf. Tineke heeft Herman vanaf het begin bijgestaan met het mennen en zorgde altijd voor de boodschappen die tijdens de wedstrijden nodig waren. Nu beide kinderen groot genoeg zijn heeft ze na 16 jaar besloten om niet langer thuis te zitten tijdens de wedstrijden, maar is vanaf 27 juli 2006 groom tijdens de dressuur en de vaardigheid. Naast de paarden houdt Tineke ook van puzzelen, koken en gaat ze graag op wintersport.

Foto's van de Grooms

Bert en Monique Voortman en Tineke ter Harmsel

 • Heeft u een vraag?

  Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord

  De velden met een * zijn verplicht

  Onze contact gegevens

  Menteam ter Harmsel.

  Manage Achter'n Bos

  Leijerweerdsdijk 11
  7461 PN Rijssen
  info@menteamterharmsel.nl

  06-22792256